Chokladkolakaka

Den absolut godaste kladdkakan jag någonsin ätit. Läser man receptet så verkar det krångligare än det är att göra den. Gör den med fördel dagen innan så den hinner "safta till sig" under natten.

Betyg (25 röster)
Antal personer
8 st
Chokladkolakaka

Ingredienser

125 g smör
150 g mörk blockchoklad
3 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Kolasås:
1 ½ dl mellangrädde
½ dl socker
½ dl sirap

Gör så här

Smält smör och dra bort från plattan, bryt ner chokladen i smält den i matfettet. Rör om då och då.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner chokladblandningen.
Rör ner mjöl och vaniljsocker.

Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Häll i hälften av smeten.
Grädda i cirka 10 minuter i 175 grader.

Koka kolasmeten. Blanda ihop alla ingredienserna och koka upp i en kastrull under omrörning. Koka tills den tjocknar. Det ska bildas en ”gata” när du drar en sked i botten på kastrullen. Det tar cirka 15 minuter.
Häll kolasmeten i formen, på den del av smeten som är gräddad och ställ i frysen tills kolasmeten stelnat.

Bred ut resten av smeten i formen uppepå den stelnade kolasmeten och grädda i cirka 10 minuter i samma värme.

Håll kakan i kylen så håller den i minst 7 dagar. Den är godast när den fått stå i kylen över natten.
Visningar:
17413
Sparat:
1025

LIKNANDE RECEPT

Chokladkolakaka recept
Kokos och chokl..
över 2 månader
Chokladkolakako
av 3mm-aa
över 2 månader
Chokladkolakako
av Babbe
över 2 månader
Chokladkolakaka
av Lolan
över 2 månader
Chokladkolakako
av Bodil56
över 2 månader
Chokladkolakako
över 2 månader