CHOKLADKOLAPAJ MED LINGON

Se hit alla pajälskare!

Betyg (1 röst)
Antal personer
10-12
CHOKLADKOLAPAJ MED LINGON

Ingredienser

100 g smör
1/2 dl strösocker
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
50 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
200 g mörk choklad , ca 40 % kakaohalt
1 1/2 dl lingon

Servera med:
vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl, rör sedan ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbara kanter, hälst 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fått fin färg. Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från plattan och bryt ned chokladen. Ställ tillbaka på eftervärme. Rör tills chokladen smält och häll därefter chokladsmeten i pajskalet och strö över lingonen. Ställ i kylen att stelna minst 5 timmar eller över natten. Servera med lättvispad grädde.
Visningar:
2239
Sparat:
37

LIKNANDE RECEPT

CHOKLADKOLAPAJ recept
Chokladkolapaj
av zonale
över 2 månader
Lyxig chokladko
av skarvet
över 2 månader
Leilas franska
av Lolan
över 2 månader
Chokladkolapaj
av Queenie
över 2 månader
Smaskig Choklad
över 2 månader