Chokladkrans med ananas

En festlig kaka som går bra att frysa. Garnera kakan strax före servering.

Betyg (0 röster)
Chokladkrans med ananas

Ingredienser

1 ½ dl kaffegrädde
½ dl ananasspad
3/4 dl kakaopulver
1 + 1 dl socker
150 g smör eller margarin
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Garnering:
50 g mörk blockchoklad
25 g smör eller margarin
1 3/4 dl florsocker
2 msk ananasspad
½ tsk vaniljsocker
Ca 2-3 ananasskivor

Gör så här

Ugn: 175°

Häll grädde, ananasspad, siktat kakaopulver och 1 dl socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen kallna.

Rör matfett och 1 dl socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt kraftig omrörning.

Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det växelvis med chokladblandningen i smeten.

Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills kakan är genomgräddad och känns torr. Låt kakan vila några minuter i sin form, stjälp upp och låt kallna.

Bryt chokladen i mindre bitar till garneringen. Lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med matfettet. Låt smälta i vattenbad. Ta skålen ur vattenbadet.

Tillsätt siktat florsocker, ananasspad och vaniljsocker. Bred krämen över kakan. Låt ananasringarna rinna av och skär dem i mindre bitar. Garnera kakan med dem.
Visningar:
778
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Chokladkrans recept
Chokladkrans me..
över 2 månader
Chokladkransar
av Bones
över 2 månader
Chokladkrans
av Queenie
över 2 månader
Chokladmousse m
över 2 månader
Hannas chokladk
av elna
över 2 månader