Chokladmarängdessert

En utmärkt tårta för chokladälskare och en dessert man kan unna sig utan dåligt samvete; den innehåller mycket lite fett.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 bitar

Ingredienser

6 äggvitor
3 dl strösocker
2 msk kakao
1½ tsk vitvinsvinäger
1½ tsk kaluhalikör

Fyllning:
2½ dl lätt vispgrädde , 28 %
4 tsk kaluhalikör
150 g halverade gröna druvor
150 g halverade blå duvor
Strimlor av limeskal till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper och rita en cirkel som är 23 cm i diameter på pappret.

Knäck äggvitorna i en torr skål och vispa med elvisp tills det blir ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa på hög fart tills smeten är glansig och jämn. Vänd ner kakao, vinäger och likör.

Bred ut 2/3 av marängsmeten på papprets cirkel. Gör en ring runt yttersta delen av cirkeln med resten av marängsmeten för att få en kant. Sätt ner ugnsvärmen till 150 grader och baka marängen i cirka 1½ timme. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen.

Vispa grädden hårt och blanda ner likören. Halvera druvorna och ta bort kärnorna. Bred vispgrädden ovanpå marängen och täck med druvor. Strö över limeskal och servera.
Visningar:
1206
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.