Chokladmousse

Helt otroligt enkelt och gott! snabblagat dessutom, kan förberedas om man har mycket annat att göra.
I receptet ges förslaget att moussen ska serveras med jordgubbar och basilikasås, men den var finfin att äta som den var med. Mycket chokladsmak, så det är tillåtet att äta med vispad grädde.
Receptet kommer från Klara Dessers bok "KlarasGI- mat", bokförlaget Prisma 2004, s. 126-127.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

150 g mörk choklad, max 70 % (högre chokladhalt gör moussen grynig). Välj en av bra kvalitet! dyrare men bättre resultat!
3 ägg
ca 1 msk socker (fruktsocker om man är GI- intresserad)
(servera med jordgubbar/annan färsk frukt, riven choklad, vispad grädde/lätt sötad creme fraiche/keso/ nåt annat du tycker om eller helt naturell.)

Gör så här

Dela äggen, vispa vitorna till ett hårt skum.
Blanda socker och gulorna.
Smält chokladen, i micro (akta, kan bränna) eller vattenbad.
Häll den smälta chokladen i äggulesmeten och rör sedan ned i vitorna försiktigt.
Fördela smeten i formar eller fina glas (att servera ur) och låt stå kallt ett par timmar.
Visningar:
5500
Sparat:
166

LIKNANDE RECEPT

Chokladmousse recept
-LCHF Chokladmo..
över 2 månader
Tårta Black and
över 2 månader
Påskmoussetårta..
över 2 månader
Jordgubbstårta..
över 2 månader
Enkel chokladtå
över 2 månader