Chokladmousse

En len och krämig dessert som blir pricken över i efter en festlig middag.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 äggvitor
1 krm salt
2 msk strösocker
1 dl mellangrädde
100 g mörk blockchoklad

Till garneringen:
Blockchokladstrimlor
Ca 8 jordgubbar
Myntablad
1 msk florsocker

Gör så här

Vispa äggvitorna med saltet, tillsätt 1 msk av sockret efter en liten stund och vispa tills äggvitan är hård och inte rinner ur skålen. Ställ in i kylen.

Vispa grädden i en annan skål tillsammans med resten av sockret och ställ kallt.

Bryt sönder blockchokladen i en rostfri skål och ställ den i vattenbad att smälta på svag värme. Kyl sedan av den i kallt vatten.

Blanda äggvitevispet med grädden under försiktig omrörning. Blanda till sist ner den smälta chokladen. Ställ kallt i minst tre timmar.

Vid servering, doppa en sked i hett vatten och ta upp två äggformade "moussekulor" till varje portion. Garnera med chokladrasp, skivade jordgubbar och myntablad. Pudra över florsocker och servera.

Variation: Du kan även göra vit chokladmousse. Byt då ut mörk choklad mot vit och tillsätt 3 blad smält gelatin så att moussen blir fastare i konsistensen.
Visningar:
1411
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Chokladmousse recept
-LCHF Chokladmo..
över 2 månader
Tårta Black and
över 2 månader
Påskmoussetårta..
över 2 månader
Jordgubbstårta..
över 2 månader
Enkel chokladtå
över 2 månader