CHOKLADMOUSSE MED MANDEL

Smarrig efterrätt för alla chokladälskare

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 dl vispgrädde
2 st äggulor
100 g mörk choklad

Bränd mandel:
1/2 dl mandel
3/4 dl socker
1 tsk strimlat apelsinskal

Gör så här

Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt). Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i 4 portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen minst en timme.

Bränd mandel:
Skala av en tunn bit apelsinskal med potatisskalare. Finstrimla skalet. Smörj en bit bakplåtspapper med olja. Smält sockret i en liten kastrull. Rör ner apelsinskal och mandel med en träsked. Häll upp blandningen på papperet. Låt det stelna cirka 30 minuter. Hacka det med en stor vass kniv. Strö den hackade mandeln över moussen
Visningar:
695
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

CHOKLADMOUSSE recept
-LCHF Chokladmo..
över 2 månader
Tårta Black and
över 2 månader
Påskmoussetårta..
över 2 månader
Jordgubbstårta..
över 2 månader
Enkel chokladtå
över 2 månader