Chokladmoussepaj med päron

Krämig chokladmousse och saftiga päron passar bra ihop.

Betyg (1 röst)
Antal personer
1 st

Ingredienser

Botten:
150 gram krossade digestivekex
75 gram smör

Fylning:
150 gram mörk choklad (minst 70% kakao)
3 st ägg
3 st stora päron
1 msk smör
0,5 dl granatäppelkärnor
Earl Grey sirap
1,5 dl vatten
1 st tepåse Earl Grey
0,75 dl ljust muscovadosocker alt strösocker

Gör så här

1. Botten: Krossa kexen fint. Smält smöret. Blanda med smulorna. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant ca 24 cm. Ställ kallt.
2. Earl Grey sirap: Koka vatten. Lägg i tepåsen. Låt dra ca 3 min. Ta upp tepåsen, tillsätt sockret och låt koka ca 10 min. Sirapen ska reduceras till hälften. låt svalna.
3. Päronklyftor: Skala, kärna ur och skär i tunna klyftor. Smält smör i en stekpanna och lägg i klyftorna. Stek tills de blir mjuka. Låt svalna.
4. Fyllning: Smält chokladen i försiktigt i mikro på låg effekt. Rör om då och då. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum.
5. Rör ner gulorna en i sänder i chokladen. Rör till en slät kräm. Rör därefter ner först två skedar av äggviteskummet. Vänd sedan ner resten försiktigt.
6. Bred utchokladmoussen i pajskalet och ställ det kallt i en timma för att stelna. Lägg därefter på päronklyftorna. Ringla över tesirapen och dekorera med granatäppelkärnor.
Visningar:
1066
Sparat:
5
Chokladmoussepa..
av MrsC
över 2 månader
Chokladmoussepa
av Queenie
över 2 månader
Frusen chokladm
av zonale
över 2 månader
Chokladmoussepa
över 2 månader
Chokladmoussepa
över 2 månader
Raw food - Chok
av Fin
över 2 månader