Chokladmoussetårta

Gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

Botten:
300 g mandelmassa
3 ägg
2 msk kakao

Mousse:
200 g mörk blockchoklad
6 mintkakor t ex after eight
1 äggula
3 dl vispgrädde

Gör så här

Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Riv mandelmassan fint och blanda i ett ägg i sänder.
Tillsätt kakaon och häll smeten i formen. Grädda kakan ca 25 minuter i 175 grader.
Smält blockchokladen över vattenbad och bryt ner mintchokladen mot slutet.
Rör om noga och låt den sedan svalna ordentligt.
Detta är viktigt eftersom äggulan annars gör att smeten stelnar. Vispa under tiden grädden, dock inte allt för tjock. Rör sedan ner äggulan i chokladsmeten och vänd därefter ner grädden. Bred moussen över kakan och förvara i antagligen frysen eller kylen.
Visningar:
924
Sparat:
0
-LCHF Chokladmo..
över 2 månader
Underbar chokla
över 2 månader
Vit chokladmous
av sajoh69
över 2 månader
Vitchokladmouss..
över 2 månader
Vit chokladmous
över 2 månader
Chokladmoussetå
av marjaf
över 2 månader