Chokladmoussetårta

Kan sparas i frysen i 1 månad. Så man kan verkligen förbereda den vid kommande bjudning

Betyg (2 röster)
Antal personer
12 st
Chokladmoussetårta

Ingredienser

150 g hasselnötter
4 äggvitor
2 dl strösocker

Fyllning
150 g blockchoklad
3 ägg
1 msk kallt kaffe
1 msk apelsinlikör
2 dl vispgrädde

Garnering 50 g blockchoklad

Gör så här

Botten:
Mal hasselnötterna i mandelkvarn eller matberedare
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner sockret. Vänd till sist ner de malda nötterna.
Smörj en form med löstagbar kant. Häll smeten i formen. Grädda tårtbottnen i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen och får kallna på galler

Fyllning:
Smält chokladen. Skilj äggulor och äggvitor. Rör ner äggulor, kaffe och likör i chokladen. Vispa äggvitor till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.

Lägg tillbaka tårtbotnen i bakformen. Häll i fyllningen över. Täck tårtan med folie och låt den stå i frysen tills servering. Minst 4 h.

Garnering innan servering: Smält choklad och bre ut på bakplåtspapper och låt stelna. Skär chokladen i rutor eller bryd bitar och garnera strax före servering.

UGN 175 grader
Visningar:
3602
Sparat:
89
-LCHF Chokladmo..
över 2 månader
Underbar chokla
över 2 månader
Vit chokladmous
av sajoh69
över 2 månader
Vitchokladmouss..
över 2 månader
Vit chokladmous
över 2 månader
Chokladmoussetå
av marjaf
över 2 månader