Chokladmoussetårta

Denna tårta är både praktisk och god, du kan förbereda den långt i förväg! Godast är den när den serveras halvtinad, då kommer alla ljuvliga smaker till sin rätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

Botten:
150 g hasselnötskärnor
4 äggvitor
2 dl strösocker

Fyllning:
150 g mörk blockchoklad
3 ägg
1 msk kallt kaffe
1 msk apelsinlikör
2 dl vispgrädde

Garnering:
50 g blockchoklad

Gör så här

Börja med bottnen: Sätt ugnen på 175 grader. Mal hasselnötskärnorna i mandelkvarn eller matberedare. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Rör ner sockret. Vänd till sist ner de malda nötterna.

Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda bottnen på galler i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

Låt kakan svalna något innan den tas ur formen och får kallna på galler.

Gör fyllningen: Smält blockchokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.

Separera äggulor och äggvitor från varandra. Rör ner äggulor, kaffe och likör i chokladen.

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner det i chokladsmeten. Vispa grädden och vänd ner även den i smeten.

Lägg tillbaka tårtbottnen i bakformen. Häll fyllningen över. Täck tårtan med folie och låt den stå i frysen minst 4 timmar.

Smält chokladen till garneringen. Bred ut den på ett bakplåtspapper och låt stelna. Skär chokladen i rutor, eller bryt den i bitar. Garnera tårtan med dem strax före serveringen.
Visningar:
1079
Sparat:
16
-LCHF Chokladmo..
över 2 månader
Underbar chokla
över 2 månader
Vit chokladmous
av sajoh69
över 2 månader
Vitchokladmouss..
över 2 månader
Vit chokladmous
över 2 månader
Chokladmoussetå
av marjaf
över 2 månader