Chokladmoussetårta med after eight

Denna tårtan kan med fördel frysas och tas fram en liten stund före servering. Då kan den förberedas i förväg och får en härligt fast konsistens och känns inte så mäktig. Den är även god kylskåpskall.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

Botten:
300 g mandelmassa
3 ägg
2 msk kakao

Mousse:
200 g mörk blockchoklad
6 after eight plattor
1 äggula
3 dl vispgrädde

Gör så här

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Riv mandelmassan fint och blanda i ett ägg i sänder. Tillsätt kakaon och häll smeten i formen. Grädda i drygt 25 minuter i 175 grader.
Smält blockchokladen över vattenbad och bryt ner mintchokladen mot slutet. Rör om noga och låt den sedan svalna ordentligt.
Vispa under tiden grädden, dock inte alltför tjock. Låt den stå i rumstemperatur medan chokladen svalnar. Rör sedan ner äggulan i chokladsmeten och vänd därefter ner grädden. Bred moussen över kakan och förvara i antingen kyl eller frys.
Visningar:
2245
Sparat:
32
-LCHF Chokladmo..
över 2 månader
Underbar chokla
över 2 månader
Vit chokladmous
av sajoh69
över 2 månader
Vitchokladmouss..
över 2 månader
Vit chokladmous
över 2 månader
Chokladmoussetå
av marjaf
över 2 månader