Chokladmoussetårta med maräng och pistagenötter

Jätte smarrigt!!

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

Botten:
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smält choklad
½ dl hackade pistagenötter

Mousse:
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk honung
200 g hackad mörk choklad
70 g smör

Pistagenötter
maränger till servering

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i smörad springform (ca 25 cm i diameter) i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
Vispa grädde luftig. Vispa ägg och honung pösigt.
Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden.
Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmoussen. Låt tårtan svalna i kylen i ett par timmar.
Strö över hackade pistagenötter och marängkross. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv.
Visningar:
1759
Sparat:
11
-LCHF Chokladmo..
över 2 månader
Marängäppelkaka
över 2 månader
Underbar chokla
över 2 månader
Vit chokladmous
av sajoh69
över 2 månader
Vitchokladmouss..
över 2 månader
Vit chokladmous
över 2 månader