Chokladpaj

Mums

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 Bitar
Chokladpaj

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
1 msk socker
2 - 3 msk vatten

Fyllning:
4 gelatinblad
3 dl mjölk
1 ägg
3/4 dl kakao
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker

Servering:
Vispad grädde
frukt eller bär

Gör så här

Gör pajdegen:
Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör ihop mjöl, matfett och socker. Använd gärna elvisp så går det snabbt. Tillsätt vatten och rör ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga degen och låt stå i kylskåp 30 min.
Grädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 min.

Gör fyllningen (fromage):
Lägg gelatinbladen i vatten.
Blanda mjölk, ägg, kakao och socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning.
Ta av kastrullen från spisen och blanda ner vaniljsockret.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i chokladblandningen så att de smälter. Låt krämen svalna ett par minuter. Häll sedan krämen i pajskalet. Låt stå kallt till serveringen, dock minst en timme.
Servera med vispad grädde och frukt eller bär, t.ex. mandarinklyftor eller blåbär och hallon.
Visningar:
3623
Sparat:
61

LIKNANDE RECEPT

Chokladpaj recept
Fransk chokladp..
av Annafbg
över 2 månader
Kola- och chokl
av MrsC
över 2 månader
Mjölkchokladpaj
av tinah
över 2 månader
Chokladpaj från
av Robjoo
över 2 månader
Chokladpaj
av ros
över 2 månader
Kexchokladpaj..
av Ulrica
över 2 månader