Chokladpajer med gömma

Denna läckra bakelse görs i tre steg: Först ett chokladdoftande pajskal med fiberhavregryn som ger en lite nötaktig smak.
Sedan fylls skalet med en saftig mandelmasseröra och så toppas det hela med maräng.
Katrinplommonen i fyllningen måste vara av den mjuka sorten, annars kan de behöva kokas upp.
För att få ett riktigt frasigt marängtak står bakelsen ganska länge i ugnen. Men den som väntar på nåt gott ...

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

25 g smör
1 dl vetemjöl
½ dl fiberhavregryn
2 msk florsocker
1 msk kakao
2 krm kanel

Fyllning:
20 mjuka urkärnade katrinplommon
75 g mandelmassa
½ msk punsch

Maräng:
2 äggvitor
2 msk strösocker + 2 msk
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Arbeta samman alla ingredienser till pajdegen. Låt den vila i rumstemperatur i en timme.
Värm under tiden ugnen till 200 grader.

Dela degen i 10 bitar och tryck ut dem i pastejformar av aluminium.
Använd engångsformar tas några formar som stöd för att hålla formen rund.

Rör samman mandelmassa och punsch.
Lägg en liten klick mandelmassa i varje plommon. Lägg två plommon i varje pajskal.

Grädda pajerna i ca 12 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 150 grader.
Vispa vitorna till ett fast skum.
Tillsätt socker i två omgångar och vispa smeten slät mellan gångerna.
Vispa smeten riktigt fast.

Fördela marängen i pajskalen. Grädda dem i 8 minuter. Sänk värmen ytterligare till 100 grader och grädda dem i 8 minuter till,
här är pajerna färdiga om du vill ha mjuk maräng. För en frasig maräng gräddas de i ytterligare 25 minuter därefter stängs värmen av och pajerna får stå kvar i halvöppen ugn i ca 30 minuter.
Visningar:
1019
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Chokladpajer recept
Små päron- och ..
av Queenie
över 2 månader
Fransk chokladp
av Annafbg
över 2 månader
Kola- och chokl
av MrsC
över 2 månader
Chokladpaj från
av Robjoo
över 2 månader
Chokladpaj
av ros
över 2 månader
Chokladpaj med
över 2 månader