Chokladpinnar

Spröda chokladkakor, caféstyle.

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

200 gram margarin
2 dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 st äggula
1 msk vatten
Garnering:
1 st äggvita
0,5 dl pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Låt margarinet bli rumsvarmt och blanda sedan alla ingredienserna till en smidig deg.
3. Rulla ut degen till en rulle som är nästan lika lång som en plåt. Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper och kavla ut den till en ca 0,5 cm tjock, 10 cm bred, platta.
4. Pensla med uppvispad äggvita och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
5. Stäng av ugnen. Ta ut plåten och skär kakan på tvären i ca 2 cm breda bitar.
6. Ställ in plåten med kakorna i ugnen igen, låt luckan stå på glänt. Låt kakorna stå ca 20 minuter på eftervärme så de blir torra och spröda.
Visningar:
1900
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Chokladpinnar recept
Italienska chok..
över 2 månader
Tusenfoting
över 2 månader
Chokladpinnar (
över 2 månader
Chokladmousse m
över 2 månader
Rårörd lingongl
av tina62
över 2 månader
6 sorters småka
av bikbok
över 2 månader