Chokladpudding från ugnen

Denna utsökta variant på chokladpudding härstammar från ett mycket gammalt recept. Puddingen tillagas i vattenbad i ugnen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

8 skivor vitt bröd
15 g smör eller margarin
50 g riven mörk eller ljus blockchoklad
1 ägg
2 äggulor
1 dl strösocker
2 msk kakao
3 dl mjölk

Garnering:
Florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form, ca 1 liter, med matfett. Skär brödskivorna diagonalt till trekanter.

Bred matfett på brödskivorna. Täck formens botten med brödskivor, lägg smörsidan nedåt i formen. Strö över hälften av chokladen. Lägg resten av brödet ovanpå och strö över resten av chokladen. Vispa ägg, äggulor, socker och kakao i en skål till en jämn smet.

Hetta försiktigt upp mjölken tills bubblor formas kring kanten. Vispa försiktigt ner mjölken i kakaoblandningen och häll sedan blandningen över brödet. Låt stå 5 minuter.

Tryck ner brödet i vätskan och ställ ner den ugnsfasta formen i en braspanna/större ugnsfast plåt med höga kanter. Fyll den understa pannan med kokande vatten upp till hälften av kanten. Baka i ugnen 30 minuter tills mjölkblandningen är fast. Servera chokladpuddingen varm eller kall och garnera denmed lite florsocker.
Visningar:
1896
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Chokladpudding recept
Superenkel och ..
över 2 månader
Bättre än sex k
av Bodil56
över 2 månader
Chokladpudding..
av hecka
över 2 månader
Sofies tryffelb..
över 2 månader
Chokladpudding
över 2 månader
Italiensk chokl
över 2 månader