Chokladrulltårta med apelsinkräm

En god och annorlunda rulltårta

Betyg (1 röst)
Antal personer
C.a 15 bit

Ingredienser

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 gelatinblad
3 msk konc apelsinjuice
250 g kesella
2 msk florsocker med citron

Garnering:
25 g mörk choklad
strimlat skal av 1 apelsin

Gör så här

1. Kakan:
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda potatismjölet, kakaon och bakpulvret. Rör ner i äggtoddyn.
2. Bred ut smeten i ett jämnt lager på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i c:a 5 min.
3. Stjälp upp kakan på ett papper och lossa den försiktigt( pensla papperet med kallt vatten om det inte släpper) Lägg en fuktig bakduk över och låt svalna
4. Fyllning:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.Värm apelsinjuicen och låt gelatinbladen smälta i den. Låt svalna. Rör samman juicen, kesellan och florsockret.
5. Bred fyllningen på rulltårtan och rulla ihop den från långsidan. Slå in den i bakpapper och lägg den med skarven neråt i kylen i en timme.
6. Smällt chokladen i vattenbad. Ringla över chokladen på tårtan. Kyl i c:a 10 min. tills chokladen stelnat. Strö över apelsinskal.
Visningar:
2448
Sparat:
25
Chokladrulltårt..
av Bodil56
över 2 månader
Dubbla biskvier..
av zonale
över 2 månader
Chokladrulltårt
över 2 månader
Chokladrulltårt
av grill
över 2 månader
Chokladrulltårt
över 2 månader
Chokladrulltårt
över 2 månader