Chokladrulltårta med madeirafyllning

Citat från Allt om Mat:
Jag tycker att madeira passar väldigt bra i just chokladrulltårta, men välj gärna spritsort i smörkrämen efter eget tycke och smak.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 st

Ingredienser

4 ägg
2 dl strösocker
1 krm salt
1 dl potatismjöl
3 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning:
125 g rumstempererat smör
1 dl florsocker
1 äggula
2 msk madeira

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.
2. Vispa ägg, socker och salt poröst.
3. Blanda potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i smeten.
4. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
5. Rör ihop smör, florsocker och äggula till en slät kräm. Rör i madeiran, lite i taget. Bred krämen över kakan och rulla ihop den från ena långsidan.
Visningar:
1175
Sparat:
10
Chokladrulltårt..
av Bodil56
över 2 månader
Chokladrulltårt
över 2 månader
Chokladrulltårt
av grill
över 2 månader
Chokladrulltårt
över 2 månader
Chokladrulltårt
över 2 månader
Chokladrulltårt
av zonale
över 2 månader