Chokladrulltårta med romfyllning

Betyg (0 röster)

Ingredienser

3 ägg
1 dl socker
1/2 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Smörkräm:
100 gram smör eller margarin
2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dl syltade körsbär
1/2 dl rom

Gör så här

Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten och rör om. Bred ut smeten i en smord långpanna. Grädda i ca 5 minuter i 250 grader. Stjälp upp kakan på sockrat papper, låt kallna. Rör matfett, socker och ägg till en mycket porös kräm. Hacka körsbären. Blanda ner dem i krämen och tillsätt rom. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Sikta florsocker över tårtan eller rulla den i strösocker.
Visningar:
1541
Sparat:
8
Chokladrulltårt..
av Bodil56
över 2 månader
Tårta med romfy..
av mafia
över 2 månader
Chokladrulltårt
över 2 månader
Chokladrulltårt
av grill
över 2 månader
Chokladrulltårt
över 2 månader
Chokladrulltårt
över 2 månader