Chokladrutor

Otroligt gott med punch i krämen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
35st
Chokladrutor

Ingredienser

4 dl sötmandel
100 g rumsvarmt smör/margarin
3 dl strösocker
3 ägg
1 tsk bakpulver
150 g kokt, riven potatis
80 g smält blockchoklad

Glasyr:
200 g mascarpone ost
2 tsk vaniljsocker
1 msk punsch

Garnering:
Riven blockchoklad
ev. physalis

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla, skala och mal mandeln.
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig vispning.
Rör mandeln, bakpulvret och potatisen. Vänd sist ner den smälta blockchokladen.
Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Lossa kakan från pappret och låt den svalna.

Glasyr:
Blanda ingredienserna till glasyren. Bred den över den kalla kakan. Låt glasyren stelna något. Skär kakan i bitar.

Garnering:
Strö över riven blockchoklad. Lägg på physalis eller annan frukt.
Visningar:
2103
Sparat:
45

LIKNANDE RECEPT

Chokladrutor recept
Knäckiga kärlek..
av lennali
över 2 månader
Choklad- och ar
av lennali
över 2 månader
Saftiga gobitar..
över 2 månader
Chokladrutor me
över 2 månader
Knapriga chokla
över 2 månader
Chokladrutor me
av Cayene
över 2 månader