Chokladscones

Dessa underbara chokladscones går snabbt att baka och är ljuvliga att äta. Ät dem som de är eller med lite smör eller färskost. Dagen efter smakar de bra att rosta.

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

7 dl vetemjöl special
2 msk kakao
En nypa salt
100 g mörk choklad
225 g kallt smör
1 msk bakpulver
1½ dl strösocker
4 dl mjölk

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke.

Hacka chokladen grovt och ställ åt sidan. Dela smöret i små kuber och arbeta ihop med mjölblandningen. Låt gärna blandningen vara lite klumpig.

Tillsätt bakpulver, socker och den hackade chokladen. Blanda till sist ner mjölken och arbeta ihop allt till en deg. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl om degen är för kladdig.

Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och kavla ut degen så att den blir 2 cm tjock.

Tryck ut runda kakor med hjälp av ett mått eller ett glas, 4-5 cm i diameter. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

Grädda sconesen ca 8 minuter. De är färdiga när de börjar spricka på ytan och bottnen är gyllene.
Visningar:
1608
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Chokladscones recept
Hallon- och cho..
över 2 månader
Engelska scones
över 2 månader
Aprikos- och ch
över 2 månader
Mjölkchokladsco
över 2 månader
Chokladscones m
av Fin
över 2 månader