Chokladskorpor

Jättegoda skorpor att ha som tilltugg till kaffe och te.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

100 g hasselnötter
50 g mandel
100 g mörk choklad , typ Ritter
150 g rumsvarmt margarin
2 dl socker
1 dl flytande honung
1 ägg
2 tsk rivet apelsinskal
1 msk bakpulver
6 dl mjöl ca

Gör så här

1. Hacka nötter, mandel och choklad grovt.
2. Rör fett, socker och honung mjukt och blanda i ägget.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt det i smeten och rör om. Blanda sist i det hackade.
4. Forma degen till fyra rullar på längden av plåten. Platta till ordentligt.
5.Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 15 min.
6. Låt svalna i ca 15 min.
7. Skär i bitar, ca 1.5 cm tjocka och ställ dem på kant på plåten.
8. Baka ytterligare 10 min.
Visningar:
2591
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Chokladskorpor recept
Chokladskorpor ..
av Bodil56
över 2 månader
Chokladskorpor
över 2 månader
Chokladskorpor
över 2 månader
Lavendel och ch
över 2 månader
Apelsin- och ch
av rufus10
över 2 månader
Chokladskorpor
av Fin
över 2 månader