Chokladtårta

En chokladtårta är alltid rätt! Denna omemotståndliga läckerbit blir lite kladdig inuti. Avnjut en bit - eller två - med en klick lättvispad grädde.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 bitar

Ingredienser

150 g margarin eller smör
150 g mörk blockchoklad
2 ägg
2 dl farinsocker
2 msk starkt kaffe
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
Florsocker
Physalis

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.

Smält matfettet i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och bryt ner chokladen som långsamt får smälta i det varma fettet.

Om chokladen inte smälter: Ställ tillbaka kastrullen på plattan på svag värme, men var noga med att röra i blandningen hela tiden.

Vispa ägg och farinsocker till en pösig smet. Rör ner kaffet i äggsmeten. Rör därefter ner chokladblandningen i äggsmeten.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd sedan försiktigt ner mjölblandningen i smeten utan att röra för mycket.

Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Sikta florsocker över och garnera med physalis. Servera tårtan med en klick vispad grädde. Det är även gott med bär eller frukt till.
Visningar:
1511
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Chokladtårta recept
Johannas toppen..
över 2 månader
Mammas chokladt
av Mirre85
över 2 månader
LCHF- Godaste H
över 2 månader
Fryst chokladtå
av Anten
över 2 månader
Makalöst god ch
över 2 månader
Amerikans hög c..
över 2 månader