Chokladtårta

Choklad i mängder

Betyg (9 röster)
Antal personer
8 bitar
Chokladtårta

Ingredienser

Botten:
3 ägg
2 dl socker
150 g margarin
150 g mörk blockchoklad
2,5 dl vetemjöl

Garnering:
100 g blockchoklad
25 g kokosfett
175 g vit eller ljus blockchoklad

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt.

Mät upp matfett blockchoklad och mjöl i en kastrull. Smält allt under omrörning. Blanda ner i äggsmeten.

Häll allt i smord och bröad form. ca24 cm i diameter.

Grädda på galler i nedre delen av ugnen 250 grader i ca 10 min.

Låt kakan svalna i formen. Den är lös och kladdig när du tar ut den ur ugnen. Den stelnar när den svalnat.

Garnering

Smält chokladen med kokosfett. Bred chokladen över kakan innan den svalnar. Smält den vita blockchokladen. Häll chokladen i pappersstrut och Spritsa tunna bågar.

Dra linjer från mitten med en sticka så den får ett spindelnätsliknande mönster.

Låt svalna och servera sedan med glass
Visningar:
14119
Sparat:
497

LIKNANDE RECEPT

Chokladtårta recept
Johannas toppen..
över 2 månader
Mammas chokladt
av Mirre85
över 2 månader
LCHF- Godaste H
över 2 månader
Fryst chokladtå
av Anten
över 2 månader
Makalöst god ch
över 2 månader
Amerikans hög c..
över 2 månader