Chokladtårta med apelsinfromage

Som juldessert kanske?

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st
Chokladtårta med apelsinfromage

Ingredienser

Kaka:
3 dl flor med chokladsmak
2 dl mjölk
125 g smör eller margarin
2 ägg
2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

Fyllning:
3 dl vispgrädde
3/4 dl gelésocker multi
2 msk apelsinjuicekoncentrat

Garnering:
2 apelsiner
1 dl vatten
½ dl gelésocker multi
1 ½ dl vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.

Dela äggen i gulor och vitor. Lägg vitorna i en skål och vispa till fast skum. Vänd i gulor och Flor med chokladsmak.

Blanda mjöl, Vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten växelvis med mjölken. Rör i matfettet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt svalna i formen innan kakan delas i två bottnar.

Lägg tillbaka den ena bottnen i formen. Koka 1 dl av grädden med Gelésockret i 1/2 minut. Vispa den övriga grädden, ej för fast, då blir fyllningen grynig. Tillsätt juicekoncentrat och Gelésockerblandningen och blanda väl. Häll fyllningen i formen och ställ i kylskåp för att stelna.

Lägg på den andra bottnen. Skala och skiva apelsinerna. Lägg dem uppe på kakan.

Koka upp vatten och Gelésocker. Låt svalna något innan det skedas över apelsinerna. Vispa grädden fast och garnera tårtan.

Du kan byta ut apelsiner mot annan frukt eller bär. Välj juice som passar i smak.
Visningar:
5295
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Chokladtårta recept
Johannas toppen..
över 2 månader
Mammas chokladt
av Mirre85
över 2 månader
LCHF- Godaste H
över 2 månader
Fryst chokladtå
av Anten
över 2 månader
Makalöst god ch
över 2 månader
Amerikans hög c..
över 2 månader