Chokladtårta med hallon

Chokladtårta med hallon

Betyg (4 röster)
Antal personer
8-10
Chokladtårta med hallon

Ingredienser

150 g smör
1 ½ dl vatten
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 ägg
70 g mörk choklad, 70%

Fyllning:
200 g frysta hallon
250 g kesella, 10%
1 ½ dl florsocker
2 dl vispgrädde

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vattnet.

Blanda socker, vetemjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör- och vattenblandningen och äggen och rör till en jämn smet. Häll smeten i en väl smord form, ca 24 cm i diameter.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 30 minuter. Grovhacka chokladen. Strö den över den färdiggräddade kakan och låt kallna. Skär kakan i 3 bottnar.

Tina hallonen och låt dem rinna av i en sil. Blanda kesellan med florsocker och grädde. Vispa till en fast kräm med elvisp. Vänd ner hallonen i gräddkesellan. Fördela krämen mellan bottnarna, låt den med choklad vara överst. Ställ kallt ca 1 timme.
Visningar:
16296
Sparat:
272

LIKNANDE RECEPT

Chokladtårta recept
Johannas toppen..
över 2 månader
Mammas chokladt
av Mirre85
över 2 månader
LCHF- Godaste H
över 2 månader
Fryst chokladtå
av Anten
över 2 månader
Makalöst god ch
över 2 månader
Amerikans hög c..
över 2 månader