Chokladtårta med körsbärsmarmelad

En läcker tårta som döljer flera underbara smaker. Fyllningen är gjord av söt körsbärsmarmelad och den krämiga glasyren innehåller både choklad och kaffe. Servera med en klick grädde till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 tårta

Ingredienser

150 g mörk choklad
150 g smör
1½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
3 dl körsbärsmarmelad
6 cl madeira
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 ägg

Glasyr:
150 g choklad
2 msk socker
2 msk kaffe

Topping:
Ev färska körsbär

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser, d.v.s. mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.

Smält smör och choklad på svag värme.
Blanda i marmelad och madeira.

Vispa upp äggen och blanda i dem i chokladsmeten.

Rör ihop chokladsmet och de torra ingredienserna.

Häll smeten i en bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i ugnen 18-20 minuter.

Glasyren:
Smält choklad och smör i en liten kastrull. Rör i socker och kaffe. Låt svalna innan du brer glasyren över kakan. Garnera med körsbär.
Visningar:
2821
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Chokladtårta recept
Johannas toppen..
över 2 månader
Körsbärsmarmela..
av Queenie
över 2 månader
Mammas chokladt
av Mirre85
över 2 månader
LCHF- Godaste H
över 2 månader
Fryst chokladtå
av Anten
över 2 månader
Makalöst god ch
över 2 månader