Chokladtårta med tryffelfyllning

Chokladtårta med tryffelfyllning

Betyg (0 röster)

Ingredienser

75 g smör
1 tsk vaniljextrakt
8 ägg
3 ½ dl socker
1 ½ dl kakao
2 ½ dl mjöl

Tryffel:
400 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
170 g smör

Gör så här

Sätt ugnen på 180°C. Klä botten på två stycken runda formar, minst 20 cm i diameter, med smörat bakplåtspapper. Smält därefter långsamt smöret tillsammans med vaniljen i en kastrull. Låt det svalna något.

Vispa ägg och socker tills det är fluffigt och krämigt.

Sikta kakaon och mjölet och vänd försiktigt ner i äggblandningen. Tillsätt smöret och fördela smeten i formarna.

Grädda i 25 minuter eller tills kakan har släppt från formens kant. Låt kakorna svalna i formarna och dela dem sedan i två delar.

Tryffel:
Smält långsamt smör, choklad och grädde tillsammans. Rör till en jämn smet som ställs att svalna av i kylen. Vispa sedan tryffelsmeten till en fluffig massa.

Lägg ett tårtlager på en tallrik och bred över tryffel. Gör sedan likadant med de tre andra bitarna. Täck slutligen kakan på toppen och sidorna med ett lager tryffel.
Visningar:
2057
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Chokladtårta recept
Johannas toppen..
över 2 månader
Mammas chokladt
av Mirre85
över 2 månader
LCHF- Godaste H
över 2 månader
Fryst chokladtå
av Anten
över 2 månader
Makalöst god ch
över 2 månader
Amerikans hög c..
över 2 månader