Chokladtårta till Magdalena

Chokladtårta till Magdalena. ”Den på Gud förtröstande”, betyder namnet som har hebreiskt ursprung.

Betyg (0 röster)
Chokladtårta till Magdalena

Ingredienser

125 g smör eller margarin, rumsvarmt
2 dl socker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl grädde

Fyllning:
1 burk aprikospuré (barnmat)
1 ½ dl vispgrädde

Chokladtäcke:
150 g mörk choklad
½ dl vispgrädde

Garnering:
Jordgubbar
Kiwi
3 dl vispgrädde

Gör så här

Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjöl med bakpulver, kakao och vaniljsocker. Rör ner det omväxlande med grädden i smeten. Rör till en jämn smet.

Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–40 minuter. Ugn 175. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna. Dela den kalla kakan i två bottnar.

Bred aprikospurén över den ena bottnen och täck med vispad grädde. Lägg på den andra bottnen.

Dela chokladen i mindre bitar. Låt dem smälta försiktigt i vattenbad tillsammans med grädden. Vispa till en slät blank smet. Bred den avsvalnade chokladkrämen över kakan.

Garnera med jordgubbar och kiwi. Spritsa vispad grädde runt kanten.
Visningar:
7897
Sparat:
147

LIKNANDE RECEPT

Chokladtårta recept
Johannas toppen..
över 2 månader
Mammas chokladt
av Mirre85
över 2 månader
LCHF- Godaste H
över 2 månader
Fryst chokladtå
av Anten
över 2 månader
Makalöst god ch
över 2 månader
Amerikans hög c..
över 2 månader