Chokladtårta till påsk

Här sötar vi kakan med råsocker och smaksätter den vita chokladtryffeln med saffran. En riktig festtårta!

Betyg (2 röster)
Antal personer
15-20 bita
Chokladtårta till påsk

Ingredienser

200 g smör
200 g mörk choklad
3 ägg
2 dl råsocker, strö
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl

Tryffel:
½ g saffran
2 dl vispgrädde
400 g grovhackad vit choklad

Garnering:
Choklad- eller marsipanägg

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper runt botten till en form med löstagbar kant.

Smält smör och choklad var för sig. Låt svalna.

Vispa ägg och råsocker pösigt. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och därefter avsvalnad choklad och smör.

Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen ca 15 minuter. Kakan skall precis ha stelnat.

Tryffel:
Stöt saffran och låt det koka upp med grädden. Blanda ner chokladen och låt den smälta i grädden. Häll smeten över kakan och låt kakan stelna i kylskåp.

Lossa kakan försiktigt från formen coh ställ den på ett tårtfat. Garnera med godisägg.
Visningar:
5332
Sparat:
220

LIKNANDE RECEPT

Chokladtårta recept
Johannas toppen..
över 2 månader
Mammas chokladt
av Mirre85
över 2 månader
LCHF- Godaste H
över 2 månader
Fryst chokladtå
av Anten
över 2 månader
Makalöst god ch
över 2 månader
Amerikans hög c..
över 2 månader