Chokladtryffelkaka

Underbart god,smälter i munnen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
7-10

Ingredienser

150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

TRYFFEL:
2 dl grädde
25 g smör
200 g mörk choklad
2 msk rostade pinjenötter
1/2 l jordgubbar

Gör så här

Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker,kakao och vaniljsockret.
Tillsätt äggen ett i taget och sist vetemjölet. Häll smeten i
en smord form med löstagbar kant.
Grädda i 20 minuter i 175 grader.

Tryffel: Koka upp grädde och smör.Ta det från värmen.
Bryt chokladen i mindre bitar i förpackningen.
Lägg ner bitarna i grädden och rör tills de har smält.
Ställ i kylen och låt tryffeln halvstelna (ca 30 min).
Bred den över bottnen och låt stelna i kylen.
Strö över nötterna och dekorera med jordgubbar.
Visningar:
843
Sparat:
4
Vit chokladtryf
av tina62
över 2 månader
Vitchokladtryff
av tina62
över 2 månader
Chokladtryffelk
av Vompa
över 2 månader
Idas Chokladtry
av ANNGUS1
över 2 månader
Chokladtryffelk
av monac
över 2 månader