Chokladtryfflar med kardemumma, pistagenötter och tranbär

Vit choklad och nötter ger en ljuvlig tryffelbit.

Betyg (0 röster)
Antal personer
20-25
Chokladtryfflar med kardemumma, pistagenötter och tranbär

Ingredienser

Fyllning 1:
100 g mörk choklad 70 %
2/3 dl vispgrädde 40 % eller vispgrädde med lång hållbarhet
25 g smör
1 msk strösocker
2 tsk nescafepulver

Fyllning 2:
200 g mandelmassa
1 ½ dl pistagenötter utan skal, grovt hackade
3 msk torkade tranbär
3–4 krm kardemumma

Tillbehör:
300 g vit choklad

Gör så här

Fyllning 1
Smält allt i en skål över vattenbad. Kyl skålen.

Fyllning 2
Blanda ihop ingredienserna till en jämn massa. Ta en bit av fyllning 1 (ca 10 g) och rulla till en boll som du plattar ut. Lägg på en liten klick av fyllning 2. Vik ihop och rulla försiktigt. Upprepa tills du använt all mandelmassafyllning.

Tillbehör
Smält och doppa bollarna i chokladen med hjälp av två gafflar. Ställ på en tallrik med bakplåtspapper och kyl några timmar. Förvara kallt.
Visningar:
1933
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Chokladtryffel ..
över 2 månader
Chokladtryfflar
av marjaf
över 2 månader
Mjölkchokladtry
av Aria
över 2 månader
Vit chokladtryf
över 2 månader
Chokladtryffel
över 2 månader
Mjölkchokladtry
över 2 månader