Christers Torskfilé

Fick receptet av en arbetskamrat en gång då jag undrade vad man bl.a. kunde göra med de fem kilona torskfilé min moder hade skaffat mig. Servera med nykokt potatis och en god sallad.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 st stora torskfiléer, 150 g styck
1 stor gul lök
1 burk ansjoviskryddad sillfilé (jag använder grebbestad, ej minsta burken, utan den lite större)
Smör
3 dl vispgrädde

Gör så här

Hacka löken och bryn den. När löken börjar bli lite glansig, tillsätt sillfiléerna och låt det "smälta samman".
Lägg hälften av röran i botten på en ugnsfast form, lägg på två torskfiléer, sedan resten av röran och de sista två torskfiléerna. Lägg ett par klickar smör ovanpå.
In i ugnen på 175° C i 25 minuter.
Tag ut, häll på grädden och in i ugnen igen tills grädden är varm.

Servera och njut!
Visningar:
3397
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Kokt torsk med
över 2 månader
Lyxig torskgrat
över 2 månader
Olas torskgratä
av reeko
över 2 månader