Christers trattkantarellsoppa

Gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 liter färska eller 3-4 dl förvällda svampar
1 msk smör + 3 msk smör
1 liter grönsaksbuljong
½ dl torr sherry
½ dl finhackad lök
½ dl finhackad morot
2 dl creme fraiche
½ tsk salt
½-1 krm cayennepeppar
1 msk tomatpuré
3 msk vetemjöl
1 ask smörgåskrasse

Gör så här

Koka svampen med 1 msk smör tills du får max svampspad.
Tag av locket och koka in spadet.
Blanda grönsaksbuljongen och sherry.
Slå detta över svampen, låt småkoka.
Skala och hacka lök och morötter, fräs detta i 3 msk smör i en annan kastrull utan att det tar färg.
Tillsätt tomatpuré som får fräsa en stund.
Pudra över 3 msk vetemjöl under omrörning.
Låt detta fräsa en stund. Späd med svamp och buljong i omgångar under vispning.
Tillsätt creme fraiche.
Koka i 10-15 minuter
Smaka av med salt och cayennepeppar.
Visningar:
1200
Sparat:
8
Trattkantarells..
av lennali
över 2 månader
Enkel trattkant
av mllu
över 2 månader
Trattkantarells
över 2 månader
Trattkantarells
av thax
över 2 månader
Trattkantarells
av zonale
över 2 månader