Chunky Gaspacho

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

½ svensk gurka
8 dl tomatjuice
6 tomater
2 rödlökar
2 blekselleristänger
1 röd chili
3 sticklökar
2/3 dl rödvinsvinäger
2/3 färskpressad citronsaft
3 vitlöksklyftor
3 kvistar bladpersilja
salt
socker
svartpeppar

Gör så här

Blancha tomaterna och skala dem, skala även gurkan. Skär tomater, gurka och stjälkselleri i 1 x 1 cm stora brunoise. Spara kärnor och alla rest- och kantbitar och lägg dessa i mixerglaset. Finhacka rödlök och skär sticklöken i mm tunna slantar, spara även här restbitar och lägg i mixerglaset. Dela chilin och tag ut kärnorna. Skär chilin i så små tärningar du bara kan och är inte chilin för stark så mixa även ned restbitarna också, dock inte kärnorna. Mixa nu alla rester och tomatjuicen, vitlöken, vinäger och citronjuicen till en slät soppa, häll över i en bunke och blanda i alla fina grönsaksbrunoise. Låt stå i kyl över natten. Smaka upp allt nästa dag med salt peppar och socker, ev. lite tabasco. Serveras kyld i kylda glas. Finhacka lite bladpersilja och strö över. Ät som den är eller servera lite god spansk skinka eller färska räkor.
Serveringsförslag: Lagar de Cervera Albarino (nr23044) från Josephine Gutentoft.
Visningar:
1531
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.