Chutney med fikon & granatäpple

Gott tillbehör till fetaost och chévre

Betyg (0 röster)
Chutney med fikon & granatäpple

Ingredienser

1 stort granatäpple, eller två små
2 färska eller torkade fikon
2 msk balsamvinäger
2½ dl syltsocker

Gör så här

Skär bort en tunn skiva i toppen av granatäpplet. Skär genom skaler på 3-4 ställen med en vass kniv. Bänd upp äpplet och peta ur kärnorna. lägg dem i en kastrull.

Dela fikonen och gröp ur fruktköttet med en sked. Rör ner det i kastrullen med granatäpplet. Tillsätt balsamvinäger och syltsocker. Låt koka i ca 5 minuter under omrörning.

Förvara chutneyn i rengjorda burkar eller skålar.
Visningar:
2552
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader