Ciccis chokladtårta

Helt underbart god, en härlig blandning mellan sött och syrligt

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10 bitar

Ingredienser

150 g smör
1,5 dl vatten
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 ägg
70 g mörk choklad, gärna 70%

Fyllning:
200 g frysta hallon
250 g kesella 10%-ig
1,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde

Gör så här

Smält smöret, tillsätt vattnet. Blanda samman socker, mjöl, kakao och bakpulver och blanda ner detta. Tillsätt sedan det smälta smöret och äggen. Häll smeten i en bröad rund form och grädda ca 30 min i 175 grader
Grovhacka chokladen och strö över den varma kakan. Skär 3 bottnar ( jag brukar bara göra 2 bottnar, mer som en fylld kaka istället för tårta). Tina hallonen. Blanda kesella, florsocker och grädde och vispa detta till en fast kräm. Vänd ner hallonen i krämblandningen. Fördela krämen på botten/bottnarna. Delen med den hackade chokladen sätts ju såklart överst. Låt stå kallt ca 1 timme. Den är nästan godast dagen därpå.
Visningar:
1362
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Chokladtårta recept
Johannas toppen..
över 2 månader
Mammas chokladt
av Mirre85
över 2 månader
LCHF- Godaste H
över 2 månader
Fryst chokladtå
av Anten
över 2 månader
Makalöst god ch
över 2 månader
Amerikans hög c..
över 2 månader