Ciderbräserade fläskkotletter

Fläskkött och äpple är en klassiker i det svenska köket. Här använder du äppelcider, som inte bara gör kotletterna extra möra, utan även ger köttet en frisk och annorlunda smak.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 msk smör eller margarin
4 fläskkotletter utan ben
150 - 200 g djupfryst skalad smålök eller pärllök
2 dl äppelcider
1 tsk salt eller kryddsalt
1 bunt persilja

Gör så här

Hetta upp matfett i en stekgryta och bryn fläskkotletterna hastigt på båda sidor. Sänk sedan värmen.

Tillsätt smålök, cider och salt och låt köttet sjuda under lock ca 10 minuter.

Skölj persiljan och hacka den grovt, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Strö persiljan över köttet.

Sjud köttet med persiljan hastigt ytterligare 30 sekunder.
Servera fläskkotletterna direkt ur grytan.
Visningar:
1689
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Fläskkotletter recept
Flingsalts fläs..
över 2 månader
Enkel kasslergr..
av erajsko
över 2 månader
Dragonkotletter
av Lilloo
över 2 månader
LCHF- Ugnsstekt
av lilas
över 2 månader
Fläskkotletter
av UllaC
över 2 månader
Kotletter i sås..
av tilda
över 2 månader