Ciderkokt skinka

Supergott! Speciellt såsen!
Ett tips:
Rätten är god att göra på julskinka också, då får man lite saltare smak.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 1/4 kg skinka
1 stor burk ananas

Koklag:
3 dl äppelcider
2 dl ananasjuice
3 msk kinesisk soja
1 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 köttbuljongtärning

Sås:
4 dl buljong (koklagen)
2 dl grädde
2 msk mjöl
Salt
Svartpeppar

Gör så här

Gör koklagen:
Koka upp alla ingredienserna til koklagen i en kastrull/gryta som rymmer skinkan. Lägg skinkan i lagen (om man vill sätter man en termometer i tjockaste delen av köttet), täck med lock. Sjud på svag värme i ca 1 - 1 1/2 timme, el tills termometern visar 80 - 82 grader.
Ta upp skinkan ur kastrullen, låt svalna.

Gör såsen:
Sila 4 dl koklag, häll den i en kastrull och koka upp den.
Rör ut mjölet i grädden, vispa ner buljongen.
Smaka av med salt och peppar.

Skär skinkan i tunna skivor.
Serveras kall med kokt potatis, ananas och en sallad.
Visningar:
2268
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
LCHF - Frukostm
över 2 månader
Nyttigare pirog
av Caddiie
över 2 månader
Paj med fetaost
av ros
över 2 månader
Fläskfilé med s
av Anten
över 2 månader
Festgratäng med
över 2 månader