Ciderkyckling med sparris

Jättegott...

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 msk smör
4 stora kycklingfiléer ca: 600 g
2 tsk fransk senap
2 dl inte för söt cider
2 dl grönsaksbuljong , helst av fond
½ tsk örtsalt
Ett par tag med pepparkvarnen

Sås:
Ca: 3 dl silat spad från kycklingen
Ca: 2 msk ljus maizena redning
1 msk färska finhackade örtkryddor tex: oregano eller timjan
1 dl matlagningsgrädde
Gräslök

Servering:
Potatis
Kokt sparris
Grön sallad
Groddar
Skivade rädisor

Gör så här

Hetta upp fettet och låt fileérna fräsa i det utan att de tar färg. Klicka i senap och häll på cider och buljong. Krydda och koka sakta under lock 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt och köttet är helt vitt.

Koka upp silat spad med redning och örtkryddor. Rör i grädde till en krämig sås. Smaka av med salt, peppar och klipp i lite gräslök.

Lägg tillbaka kycklingfiléerna i såsen, hetta upp snabbt.
Visningar:
562
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Ciderkyckling recept
Äppelciderkyckl..
av Queenie
över 2 månader
Ciderkyckling
av Amika
över 2 månader
Ciderkyckling i
av githg
över 2 månader
Ciderkyckling p
över 2 månader
Ciderkyckling
över 2 månader