Citron- och basilikakyckling

Riktigt smarrig relativt snabblagad kyckling rätt,
som gör sej utmärkt med pasta ,gärna med tagiatelle ,
Duger både som fest måltid eller vardag! Lite syrlig frisk smak av vinet och citronen.
Tycker denna är jättegod!
Frisk smak av medelhav!

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1dl vitt vin
3 dl kraftig kyckling buljong (3dl vatten 1msk fond eller 1 kycklingbuljongtärning!)
2 dl creme fraiche, vanlig eller lätt, kokbar
1 citron
1 kruka basilika
Olivolja att steka i
Salt
Nymalen svartpeppar
Svarta oliver till garnering

Gör så här

Skär kyckligfileerna i grova bitar, bryn dom i lite olja.
salta peppra och ställ åt sidan.
Skala och hacka vitlök och gul lök ,fräs i olja utan att det tar färg .
Häll i vin och buljong , låt sjuda tills hälften återstår.
Rör i cremefraiche , rivet citronskal och bladen från basilika
krukan. Mixa slätt med stavmixer!
Lägg i kycklingen i såsen och låt sjuda 3-4 min.
Garnera med svarta oliver! Servera med pasta ris eller
bulgur!
Bon apetit!
Smaklig måltid!
Visningar:
2811
Sparat:
37

LIKNANDE RECEPT

Basilikakycklin
av ingahl
över 2 månader
Basilikakycklin
av Queenie
över 2 månader
Pad Gai Fak Tho
av Evia
över 2 månader
Yvonnes basilik
av pia61
över 2 månader
Basilikakycklin
av tina62
över 2 månader
Basilikakycklin
av MrsC
över 2 månader