Citronkokt brysselkål

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

ca 500 g brysselkål
2 msk smör
2 dl höns- eller grönsaksbuljong
saften av citron
salt
peppar
2 tsk vetemjöl
2 tsk smör

Gör så här

Fräs brysselkålen lätt i en traktörpanna. Häll över buljongen och pressad citronsaft. Salta och peppra. Sjud under lock tills brysselkålen är halvmjuk, 5-10 min. Arbeta ihop en liten deg av smör och mjöl och peta ned mellan kålen i kastrullen. Sjud ytterligare ca 5 min och servera direkt, t ex till skinka.
Visningar:
935
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Helstekt kalkon
av MrsC
över 2 månader
Shepherd's Pie ..
över 2 månader
Dansk fläskstek
av Prima
över 2 månader
Gryta á la Ågär
av dozan
över 2 månader