Citronlax

Enkelt och gott!

Betyg (4 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

600-800g laxfilé
salt
peppar
2dl cream fraich
rivet skal och saft av en 1/2 citron
1 tsk fransk ljus senap
1 tsk salvia
Till servering:
kokt pressad potatis
nykokt grön sparris

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader Skär 600-800 laxfilé i portionsbitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat, krydda med salt och peppar. Bland 2 dl cream fraich med rivet skal och saften av en halv citron, 1 tsk frans ljus senap och 1 tsk salvia. Bred blandningen över laxen. Stek i mitten av ugnen i ca 15 min. Servera med pressad potatis och nykokt grön sparris.
Visningar:
2054
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Citronlax recept
Citronlax med r..
över 2 månader
Citronlax med r
över 2 månader
Ugnstekt citron
av lennali
över 2 månader
Bosses courgett
över 2 månader
Smörstekt citro
över 2 månader
Bosses ugnsbaka
över 2 månader