Citronmarängpaj

god

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

Pajdeg:
2 ½ dl grahamsmjöl
100 g margarin
2 msk vatten
Fyllning:
4 msk majsenamjöl
3 dl vatten
2 dl socker
rivet skal och saft av 2 citroner
25 g smör
2 äggulor
2 äggvitor

Gör så här

Hacka samman en pajdeg av mjöl och matfett arbeta snabbt in vattnet kyl den i 30 min kavla ut och klä en pajform som mäter ca 20 cm i diam, klä formen med folie och nagga botten grädda i 15 min med folie och 5 min utan i 250 grader.
Lägg majsenamjölet i en skål och rör ut det med en del av vattnet låt resten av vattnet koka upp i 2 msk socker häll det över mjölredningen och rör om slå tillbaka det hela i en kastrull tillsätt citronskal och saft låt sjuda under omrörning tills majsenan tjocknat lyft kasrullen från värmen och rör i smör och äggulor häll fyllningen i pajskalet och låt svalna sänk värmen till 175 grader vispa vittorna styva och vänd ner sockret i omgångar bred ut marängsmeten över pajen och grädda i ca 40 min eller tills ytan fått fin färg pajen är lika god varm som kall
Visningar:
1683
Sparat:
1
Citronmarängpaj..
över 2 månader
Citronmarängpaj
över 2 månader
Citronmarängpaj
av trulte
över 2 månader
Marängpaj med v
av MrsC
över 2 månader
Citronmarängpaj
av tina62
över 2 månader
Citronmarängpaj
av Boddan
över 2 månader