Citronmarängpaj (Lemon chiffon pie)

Världens godaste citronmarängpaj... En klar favoritdessert!

Betyg (2 röster)
Antal personer
5-6

Ingredienser

Pajdeg:
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 msk kallt vatten

Fyllning:
ca 1 dl lemon curd
Rivet skal och saft av en ½ citron
Ca 6 msk vaniljpulver typ marsán
Ca 3 dl mjölk till spädning

Maräng:
3-4 äggvitor
6 msk socker

Gör så här

Blanda ingredienserna till pajdegen.

Kavla ut degen tunt eller platta ut den i en kallvattensköljd pajform.

Förgrädda i 200-225 grader, ca 15 minuter, tills degen blir genomgräddad och spröd. (Kolla så att degen inte reser sig. Då får man picka den.)

Vispa ihop vaniljkrämen som ska vara rätt tjock och smaksätt med citron och lemon curd.

Vispa upp äggvitorna till hårt och styvt skum, blanda i sockret och vispa lite till, så att massan blir hård och sidenblank och toppar sig fint.

Fyll pajskalet med citronvaniljkräm och bred över maräng.

Grädda på den nedersta eller näst nedersta falsen i 175 grader ca 8 minuter tills marängen får fin och lagom färg.
Visningar:
12047
Sparat:
97

LIKNANDE RECEPT

Citronmarängpaj
över 2 månader
Citronmarängpaj
av trulte
över 2 månader
Marängpaj med v
av MrsC
över 2 månader
Citronmarängpaj
av tina62
över 2 månader
Citronmarängpaj
av Boddan
över 2 månader
Citronmarängpaj
av morot90
över 2 månader