Citronmarinerade oliver med parmesantoast

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

ca 20 svarta oliver utan kärnor
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
1 liten röd chilipeppar
ca 50 g fetaost
några färska timjankvistar eller 1/2 tsk torkad timjan
4-5 msk olivolja
Parmesantoast:
8 skivor vitt formbröd (behöver inte vara färskt!)
2-3 msk smör
pressad vitlök
3-4 msk riven parmesanost

Gör så här

Låt oliverna rinna av. Tvätta citronen och skär den i små tärningar. Skala och skiva vitlöken tunt. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Skär osten i tärningar.Blanda oliverna väl med citron, vitlök, pepparfrukt, timjan och olivolja. Vänd ner osten.Täck och ställ kallt några timmar eller över en natt. Parmesantoast Sätt ugnen på 200 grader. Kantskär och kavla ut brödet mycket tunt. Ta ut rundlar, ca 6 cm i diameter, av varje skiva. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Bred på smör, ev smaksatt med vitlök, och strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen 7-8 min tills osten smält och fått lite färg. Servera varm eller kall.
Visningar:
955
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Parmesantoast recept
Räk- och parmes..
av ros
över 2 månader
Parmesantoast..
av anna
över 2 månader