Citronmoussetårta

En supergod tårta till kalaset! Den får en frisk smak med citron!

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Botten:
300 g mandelmassa
3 st ägg

Fyllning:
4 st gelatinblad
2 ägg delade i vitor och gulor
1,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
2 små citroner
1 dl kesella

Garnering:
2 st gula kiwi

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Riv mandelmassan, gärna i mixer, och blanda i äggen.

3. Fördela smeten i en smord form (ca 25 cm) med löstagbar botten.

4. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna.

5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

6. Vispa äggulorna med florsockret till en pösig smet.

7. Vispa vitorna till hårt skum.

8. Vispa grädden hård.

9. Tvätta citronerna. Riv skalet och pressa ur saften.

10. Krama ur gelatinbladen och värm dem tillsammans med citronsaften i en kastrull. Låt svalna en aning.

11. Häll ner gelatinjuicen i äggulesmeten under omrörning.

12. Blanda i citronskalet och kesellan.

13. Rör sedan i grädden och till sist vitorna.

14. Häll smeten i formen och ställ kallt minst 3 timmar före servering.

15. Garnera med skalad, skivad kiwi. (Kiwin kan ersättas med andra av årstidens frukter.)
Visningar:
1635
Sparat:
18
Fryst citronmou..
över 2 månader
Citronmoussetår
över 2 månader
Citronmoussetår
av Fin
över 2 månader
Citronmoussetår
av Queenie
över 2 månader
Citronmoussetår
av Queenie
över 2 månader
Citronmoussetår
av Fin
över 2 månader