Citronmoussetårta

Denna härliga tårta går bra att förbereda dagen innan den ska serveras. Den är fantastisk frisk och passar bra efter söndagsmiddagen. Servera gärna färska bär till.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Botten:
300 g mandelmassa
3 ägg

Citronmousse:
4 gelatinblad
2 ägg
2 dl florsocker , gärna med citronsmak
2 dl vispgrädde
Rivet skal och saft av två citroner
1 dl kesella

Garnering:
Ca 200 g bär

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Dela mandelmassan i mindre bitar och lägg i en mixer med kniven isatt. Tillsätt äggen. Kör tills det blandats väl.

Smörj en springform, ca 24 cm i diameter och häll sedan i mandelsmeten. Grädda bottnen ca 20 minuter och låt den därefter svalna helt.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med florsocker tills det blir riktigt pösigt.

Vispa grädden. Häll äggvitorna i en ren och fettfri skål och vispa till ett fast skum.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Häll citronsaft i en kastrull och lägg i gelatinbladen. Värm på svag värme tills de smält. Låt svalna.

Blanda ner gelatinet i äggulesmeten medan du rör runt så att det blandas väl. Rör sedan ner kesella, den vispade grädden och nästan allt citronskal. Till sist ska äggvitevispet vändas ner i smeten.

Häll smeten i formen och ställ den kallt tills tårtan stelnat, ca 3 timmar. Dekorera med det sista av citronskalet.
Visningar:
3786
Sparat:
32
Fryst citronmou..
över 2 månader
Citronmoussetår
över 2 månader
Citronmoussetår
av Fin
över 2 månader
Citronmoussetår
av Queenie
över 2 månader
Citronmoussetår
av Fin
över 2 månader
Citronmoussetår
över 2 månader