Citronpaj under marängtäcke

SMARRIG!

Betyg (1 röst)

Ingredienser

PAJDEG
3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
½ tsk bakpulver
125 g smör eller margarin

FYLLNING
1½ dl vispgrädde
2 äggulor
finrivet skal och saften av 1 citron
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel

MARÄNG
2 äggvitor
1 dl socker

Gör så här

1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en avlång pajform med löstagbar botten, ca. 35x12 cm, eller en rund form, ca. 23 cm i diameter. Ställ kylskåpskallt i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Vispa med lätta tag samman alla intredienserna till fyllningen utom kanelen.
3. Ta ut det förgräddade pajskalet ur ugnen och häll i fyllningen. Strö över kanelen. Ställ tillbaka pajen i nedre delen av ugnen och grädda i ytterligare 10 minuter.
4. MARÄNG: Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning till en styv och blank smet.
5. Ta ut pajen och klicka ut marängsmeten jämnt över ytan. Grädda vidare i ytterligare ca. 10 minuter, eller tills marängen fått svagt gyllenbrun färg.
6. Låt pajen svalna lite, servera den lätt ljummen.
Visningar:
3132
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Citronpaj recept
Äkta amerikansk..
av Milla81
över 2 månader
Jockes Magiskt
av Juaqin
över 2 månader
Citronpaj med m
över 2 månader
Citronpaj
av wallst
över 2 månader
Kanongod citron..
över 2 månader
Citronpaj med l
över 2 månader